Internationaal Symfonisch Orgel Festival Den Haag

-Capella Sine Nomine
-Woerdens Vocaal Ensemble
o.l.v. André Vis

Toegang:   € 10,- ( met gratis drankje na afloop)

orgelsolo
Hendrik Andriessen, uit Quattro Studi:
-I. Pedaal-solo (voor Albert de Klerk):
Grave e Dramatico, a tempo rubato
-II. Allegro con spirito

Albert de Klerk, uit 10 orgelwerken:
-Aria

koor
Hendrik Andriessen
- Psalm 47

koor en orgel
Hendrik. Andriessen:
-Psalm 100
-Sanctus - Benedictus - Agnus Dei uit Missa Solemnis

Albert de Klerk:
-Magnificat
-Pater noster

orgelsolo
Albert de Klerk, uit Twelve Images:
-7. Pomposo,
-9. Imitando,
-10. Grazioso

Hendrik Andriessen:
-Premier Choral

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium, afgesloten in 2005 met het diploma Uitvoerend Musicus na  een recital in de Rotterdamse St. Laurenskerk waarin hij met groot symphonieorkest de Symphonie in G klein op. 25 voor orgel en orkest van Marcel Dupré uitvoerde. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in Rusland (St. Petersburg en Moskou), Duitsland, Estland, Roemenie en Polen.
     Van 2000-2010 was Bert organist te Rotterdam,  vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt. Vanaf 2013 is hij concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelcycli uit. Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.'' Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.

André Vis is dirigent en oprichter van Capella Sine Nomine. André studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Koordirectie studeerde hij aan de Hogeschool IDE.  Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie de Vier Evangelisten te Den Haag. Daarnaast is hij dirigent van het Woerdens Vocaal Ensemble, het Utrechts kamerkoor Estrivo en het Christelijk gemengd koor Hosanna. Als docent cantoraat en gemeentezang is hij verbonden aan de  cursus kerkmuziek bevoegdheidsverklaring III te Den Haag.

Informatie betreffende de koren is te vinden op internet:
www.capellasinenomine.nl
www.woerdensvocaalensemble.nl