28 september 2019 ~~~ Bert den Hertog (Concertorganist Elandstraatkerk)

Toegang:   € 10,-
(tot 15 jaar gratis)(met gratis drankje na afloop)

Hommage à Jean Guillou

Jean Guillou

uit Suite pour Rameau:
- Diderot
- Le Rebelle
César Franck -Deuxième Choral

Jean Guillou uit Jeux d’orgue:
-Hautbois d’amour
-Au miroir de flute
-Tutti ostinatio
.
Gustav Holst Uit ‘The Planets’:
-Saturn, the bringer of old age (transcriptie voor orgel door J. Sykes)
.
Franz Liszt -Première Valse oublieé (transcriptie voor orgel door J. Guillou)
Jean Guillou -Toccata op. 9
.

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Estland, Roemenië en Polen. Vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.
Vanaf 2013 is hij daarnaast concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelsymfoniën en -cycli van o.a. Franck, Widor, Vierne, Dupré, Langlais en Messiaen uit.
Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.'' Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Dit project is te volgen op www.bertblogtbach.blogspot.com.  Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.