15 december 2019 ~~~ Bert den Hertog & Capella Sine Nomine o.l.v. André Vis

Toegang:   € 10,-
(tot 15 jaar gratis)(met gratis drankje na afloop)

orgel
Folkert Grondsma  Partita in oude stijl over ‘Kom tot ons, scheur de heem´len, Heer’
a. Introductie (vers 1: '...scheur de heemlen...'
b. Koraal (vers 2: 'Dauwt, heemlen, schenkt u maatloos uit'
c. Meditatie (vers 3: 'Breek aarde uit in pracht')
d. Marcato (vers 4: '...daal toch uit uw hoog paleis')
e. Scherzando (vers 5: 'gij klare zon, gij schone ster')
f. Uitleiding (vers 6: 'wij zijn hier in zo grote nood')
koor
Basque Carol, arr. J. Clemens
Francis Poulenc
Franz Gruber / arr. J.Rathbone
Gabriel’s Message
O Magnum Mysterium
Silent night

J. Guy Ropartz
Rhapsodie sur deux Noëls populaires de Haute-Bretagne (1917)

koor

Jan Sandström
T: D.L. Sayers / M: .J.Dove
Franz Biebl
Es ist ein Ros entsprungen
The Three kings
Ave Maria

Jean Langlais

Marcel Dupré
Uit Poèmes Evangeliques, op. 2,
I  L'Annonciation (de aankondiging): de engel - de maagd – het hart van de maagd - lofzang van Maria.
II. La Nativité (de geboorte): de kribbe - de engelen - de herders - de heilige familie .

Uit Fifteen Pieces, op. 18 : Ave Maris Stella, Amen - Finale

koor & orgel

John Gardner A Gallery Carol

Bert den Hertog werd in 1978 te Gouda geboren. Vanaf 1997 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Ben van Oosten, Bernard Winsemius en Willem Tanke aan het Rotterdams Conservatorium. Tijdens zijn studie won hij 4 (inter-)nationale orgelconcoursen.  Bert concerteerde sindsdien op vele grote en kleinere orgels in Nederland, en was als solist te gast op orgelfestivals in België, Frankrijk, Rusland, Duitsland, Estland, Roemenië en Polen. Vanaf 1 juni 2010 is hij  benoemd als hoofdorganist van de Oude Kerk te Scheveningen, waar hij het historische, 18de eeuwse Steevens/Lohman/Flentrop orgel bespeelt.
Vanaf 2013 is hij daarnaast concertorganist en artistiek adviseur van de Stichting Orgel Elandstraatkerk (Den Haag Centrum), waar hij het unieke Franssen-orgel (43/III/P) uit 1906 bespeelt en promoot. Op dit orgel voert hij elk jaar verschillende grote orgelsymfoniën en -cycli van o.a. Franck, Widor, Vierne, Dupré, Langlais en Messiaen uit.
Van Bert's spel verschenen inmiddels acht CD's (met repertoire uit alle stijlperioden) die in de internationale pers lovend werden besproken. The American Organist schreef in 2009 over zijn interpretatie van de 3de en 6de Symphonie van Vierne: "His playing is passionate, powerful and poetic.'' Het uitvoeren van het grote orgelrepertoire, met gebruikmaking van alle mogelijke expressiemiddelen, is zijn belangrijkste doel. Onlangs startte hij een opname van alle orgelwerken van J.S. Bach, in chronologische volgorde, op moderne orgels. Dit project is te volgen op www.bertblogtbach.blogspot.com.  Naast het geven van recitals is Bert orgel- en pianodocent aan de Stichting Muziekonderwijs te Leiderdorp.

André studeerde aan het Rotterdams Conservatorium orgel en kerkmuziek. Orgel studeerde hij bij Ben van Oosten en kerkmuziek bij Henk van Gelder, Arie Hoek en Folkert Grondsma. Al tijdens zijn studie kreeg hij zijn eerste aanstelling te Leidschendam. Hier werkte hij zowel in de Kruisheuvelkerk als in de Dorpskerk als cantor-organist. In 2003 en 2010 nam hij deel aan de international conductor courses van Le Pavillon in Amsterdam. In 2004 begon hij met de studie koordirectie aan de Hogeschool IDE bij Joop Schets, waar hij in 2008 zijn diploma koordirectie 1e fase en in 2011 het diploma voor de 2e fase behaalde. Als organist-dirigent is hij verbonden aan de Onze Lieve Vrouw Hemelvaartkerk, de kerk van de parochie de Vier Evangelisten te Den Haag. In 2013 richtte hij Capella Sine Nomine op, waarmee hij sindsdien vele interessante en succesvolle concerten heeft uitgevoerd. Daarnaast is hij dirigent van het Woerdens Vocaal Ensemble, het Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn en Christelijk Gemengd Koor Hosanna. Als docent cantoraat en gemeentezang is hij verbonden aan de  cursus kerkmuziek bevoegdheidsverklaring III te Den Haag.

Capella Sine Nomine is een ambitieus projectkoor dat sinds de oprichting in 2013 onder leiding staat van André Vis. Ons doel is om op hoog niveau koormuziek uit verschillende stijlperiodes uit te voeren. Soms zingen we met begeleiding van instrumentalisten, maar meestal a capella. De programma’s zijn altijd uitdagend en verrassend, zowel voor de zangers als voor de luisteraar.