Zaterdag 11 juni 2022

TICKETS

David Cassan (l'Oratoire du Louvre, Parijs)

Aanvang :  15.00 uur
Toegang:   € 10,- (tot 15 jaar gratis)

Programma

César Franck

Premier Choral en Mi majeur

Charles Marie Widor

Marche du veilleur de nuit,
Mattheus final (from Bach’s Memento)  

Maurice Duruflé           

Scherzo Op 2

Marcel Dupré
Final d’Evocation

David Cassan

Improvisation

 

De Internationaal bekende organist David Cassan is een van de vooraanstaande jonge organisten van zijn generatie. Hij studeerde aan het conservatorium te Caen en aan het Conservatoire National Supérieur de Musique in Paris en Lyon bij Thierry Escaich, Pierre Pincemaille, Philippe Lefebvre, François Espinasse, Jean-François Zygel and Erwan Le Prado.
Hij heft een drukke agenda als organist  en speelt met prestigieuze ensembles (zoals het Orchestre Philharmonique de Paris, Orchestre National de Lyon, Capitole de Toulouse, Chœur and Orchestre Symphonique de Paris) in Frankrijk en daarbuiten  (Duitsland, Engeland, Rusland, China, Israël, Litouwen, Estland, Spanje, IJsland, Uruguay, Nederland, Ierland, Portugal, Luxembourg, België, Italië, Slovenië en Zwitserland).
David Cassan heeft een uitgebreid repertoire, met een voorkeur voor J.S. Bach en Franse muziek uit de 19e en 20e eeuw. Als briljante en creatieve improvisator, begeleidt hij geregeld stomme films op de piano en het orgel.
David Cassan is onderscheiden met diverse internationale eerste prijzen, waaronder  Chartres (Frankrijk), St Albans (UK), Haarlem  alsmede de Grand Prix Jean-Louis Florentz van de Académie des Beaux-Arts (France). Door deze talrijke onderscheidingen is hij een van de vooraanstaande organisten van zijn generatie.
Als pedagoog geeft hij geregeld masterclasses over geheel de wereld (St Petersburg, Beijing, Bern, Milan, Lausane, Paris, Zagreb, Madrid etc..). David doceert orgel aan het Conservatorium van Nancy en Improvisatie aan het Saint Maur-des-Fossés Conservatoire. Hij wordt veel gevraagd als jurylid bij diverse competities
Momenteel is hij organist van het Oratoire du Louvre in Paris.